Project omschrijving

Dineren in Gorinchem bij chef-kok Joost de Koster

Of je nu bezoeker bent of inwoner, dineren in Gorinchem is voor iedereen een prettig tijdverblijf. Slenteren in de oude stad doet wonderen voor je eetlust.

Onze Chef-kok heeft de ingrediënten samengesteld voor een geweldige avond:

“Ik heb door het hele land gereisd en gewerkt, want inspiratie komt van dingen meemaken. Overal proeven en gaan kijken. Uiteindelijk ben ik toch weer teruggekeerd naar mijn geboorteplaats Gorinchem om hier iets waanzinnigs neer te zetten.”

Voorheen werkte Joost in Kasteel Daelenbroeck in Roermond, nu verzorgd hij de keizerlijke maaltijden bij Le Bon ‘Apart.

Dineren in Gorinchem

“De smaken moeten knallen; maximaal vijf dingen op een bord, alles moet smaken, geen poespas of liflafjes. What you see is what you get.” Die manier van koken leerde hij onder andere bij Ron Blauw waar sterke smaken en uitgesproken gerechten het voortouw nemen in een culinaire beleving.

“Via sociale media blijf ik op de hoogte van wat er in de rest van de wereld gebeurt op kookgebied; je kunt nu gewoon zien wat er in China gedaan wordt op culinair gebied.” Zelf gaat Joost geregeld overal eten en smaken testen. Mijn persoonlijke favoriet op het moment van onze kaart is het ’63 graden ei’ met aardappeltjes en verse truffels.”

De filosofie van Joost sluit naadloos aan bij het internationale karakter van le Bon Aparte. De dishes waarbij je verschillende smaken kunt ervaren zijn zorgvuldig door Joost samengesteld. “Het eten moet gewoon goed zijn, maar toch verassend blijven. Bij Le Bon ‘Apart kun je lekker gaan zitten, eten en de hele avond bezig blijven. “

Joost ziet uit naar de toekomst en is blij dat hij zijn vak kan uitoefenen en veel ruimte krijgt om de keuken op een hoog niveau te tillen. “Het is fijn om ‘thuis’ te komen in Gorinchem. Ik ken de plaats goed en het voelt als thuis. En dat ik dan samen met Michel [red. de eigenaar] iets moois kan neerzetten is fantastisch.

Reserveer direct.